Studiebureau Verhulst - Erkend tracimatdeskundige en asbestdeskundige

Gebouwen en Infrastructuur

SLOOPOPVOLGINGSPLAN

Sinds 2017 is de opmaak van een sloopopvolgingsplan verplicht in kader van een omgevingsvergunning bij afbraak- en/of ontmantelingswerken voor niet-residentiële gebouwen groter dan 1.000m³, residentiële gebouwen groter dan 5.000m³ en infrastructuurwerken waarbij meer dan 250m³ puin vrijkomt. Voor gebouwen kleiner dan 1,000m³ kan op vrijblijvende basis een eenvoudig sloopopvolgingsplan opgemaakt worden. Het sloopopvolgingsplan heeft als doel om alle afvalstoffen in kaart te brengen met specifieke aandacht voor de gevaarlijke (o.a asbest,...) en de aanwezige stoorstoffen (o.a cellenbeton,...).

De opmaak van een sloopopvolgingsplan is de eerste stap naar een kwalitatieve recyclage van het afval afkomstig van sloopwerken tot het bekomen van een waardevolle gerecycleerde grondstof voor nieuwe toepassingen. 

Sinds 1 juli 2022 is naast de opmaak van een sloopopvolgingsplan ook de traceerbaarheidsprocedure een verplichting. Op deze manier zal de kwaliteit van het sloopopvolgingsplan gecontroleerd worden door de sloopbeheersorganisatie (Tracimat), alsook de uitvoering van een selectieve sloop, waarbij de gevaarlijke en stoorstoffen verwijderd worden voorafgaand aan de sloop. 

Met oog voor detail, kwaliteit en expertise is Studiebureau Verhulst uw partner voor de opmaak en begeleiding van uw project. Met ervaring in diverse sectoren, gebouwen van diverse omvang ontzorgen we u voor elk van uw projecten. Wenst u advies op maat, aarzel dan niet en neem contact op. Studiebureau Verhulst is uw erkend Tracimatdeskundige

“Vraag vandaag nog uw offerte aan! "

kristof@studiebureau-verhulst.be

Referenties